Negative online reviews

Клеветящи онлайн коментари – как да заведем дело?

Как да заведем дело за неверни и клеветящи онлайн коментари в Google, Facebok, Booking.com и др. Право на обезщетение.

Не е тайна, че през последните години онлайн коментарите станаха неразделна част от правенето на бизнес. Целта на интернет коментарите е да се информират клиентите относно нивото и качеството на предлаганите стоки и услуги. Сайтове като Facebook, Booking, Google, Amazon и много други предлагат такива възможности.

Свобода на словото или набеждаване и “платено очерняне” на конкуренцията?

За съжаление обаче, не са малко и тези, които използват свободата на изразяване за свои користни цели. Не са редки явленията, когато потребители оставят неверни отрицателни мнения, като изискват от съответния продавач определени услуги и предимства, за да премахант или променят коментарите си.

Ако и вие сте станали жертва на подобни практики, следва да знаете, че имате възможност да заведете дело за клевета и набедяване. Последствията за извършителите могат да бъдат изключително сериозни. А вие може да получите значително финансово обезщетение и да възстановите репутацията си.

Повече инфо как да съдите за клеветящи онлайн коментари

Ако считате, че сте станали обект на клеветническа онлайн кампания. Сайтът или онлайн собствеността ви е била атакувана с клеветнически ревюта или коментари. В такъв случай вие сте в правото си да съдите клеветниците. Законодателството на ЕС вече предоставя възможността да съдите за нанесени щети върху репутацията ви.

Нашите адвокати имат сериозен опит в подобни дела. Екип от опитни и талантливи юристи е на ваше разположение. VD&A е уважавана международна адвокатска кантора с офиси в София, Дубай, Хонг Конг и др. Обадете ни се и ние ще ви  помогнем да потърсите максимална компенсация според закона.  

За повече информация ви препоръчваме да прочетете статията (на английски) – “Получихте лош коментар на Facebook, Google или eBay – как да потърсите правата си съгласно българското законодателство и това на ЕС”.

Несправедливото очерняне на името ви като фирма или личност в онлайн медиите е престъпление като всяко друго. Не позволявайте на престъпниците да им се размине!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *