Israel

Гражданите на Израел се опасяват от “най-лошото”

Израелски граждани търсят алтернативно гражданство и право на пребиваване в ЕС

Израел е може би най-чувствителната към демокрация страна в света. И затова не е изненада, че след гласуваните наскоро законодателни промени в Израел, много израелски граждани се опасяват, че страната им ще загуби демократичните си устои. Много израелци излязоха на улицата да протестират, но и много са тези, които търсят възможност да получат второ гражданство.

Прочетете също: Българско гражданство за израелци (на английски)

Българското гражданство е силно търсено в Израел

Наследството на еврейския народ е огромно. Много граждани на Израел имат корени и в други държави. Поради това, в много случаи, те могат да получат и второ гражданство ако пожелаят. България разбира се не е изключение. Има много български евреи, които са имигрирали в Израел преди много години. И тези хора сега имат възможност да получат българско гражданство по произход.

За тези, които нямат български корени, България предлага и други привлекателни възможности за получаване на постоянно пребиваване и гражданство в последствие. Такава възможност е например реформираната програма за Златна Виза.

За всякакви въпроси касаещи това как израелски граждани могат да получат право на пребиваване и българско гражданство, моля да се свържете с офиса ми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *